Blog

Ötévente egyedi emlék

A sport mindig is nagyon fontos szerepet játszott az életemben. Sosem a kínzó, szenvedő mozgásformákat szerettem, hanem azokat, ahol az ember egy csapathoz tartozhat, közösségben működhet, ott érhet el egyéni és csoportos sikereket egyaránt. Nekem sosem volt elég, hogy egyedül kínlódok egy teremben csak azért, hogy jól vagy jobban nézzek ki. Számomra fontos az élvezet és a valahova tartozás érzése.

Gyerek koromban néptáncoltam egy egyesületben, és fesztiválokra jártunk, külföldre utaztunk, számtalan közös élmény kötött össze minket, szinte együtt nőttünk fel. Mondanom sem kell mennyire nehéz volt abbahagyni az egészet, és búcsút inteni a barátoknak amikor az ember tizenkilenc évesen főiskolára, egyetemre ment. Azóta is szívszorongató érzés visszagondolni azokra az érzésekre, amik akkor kavarogtak bennem. Valahogyan az ember ott vált igazán felnőtté, ott tanulta meg a változást kezelni, és elengedni azt, amihez amúgy minden körömmel ragaszkodna. Rájon azonban, hogy néhány dolgot el kell engedni, hogy helyébe új léphessen, és az még nem jelenti azt, hogy el kell feledni a régi szép emlékeket és azokat az embereket, akikkel ezeket átéltük.

Az együttes minden öt éves születésnapjára össze szoktunk gyűlni, és csinálunk egy egész estés előadást, ahol visszatérnek a régi emlékek és a régi táncosok a régi koreográfiákkal a színpadra. Hatalmas élmény ez nekünk. Nem csak a fellépés élménye, a színpad fényei, amelyek újra visszarepítenek minket fiatalságunk időszakába, hanem az oda vezető út. A próbák rendje, a közös élmények, a vicces késések, bakik. Egyszerűen tejesen visszarepítik az embert az akkori időszakba. Kikapcsolják, feltöltik. Minden ilyen öt éves rendezvénynek van egy külön pólója, amit ilyenkor megcsináltatunk külön évszámmal és más-más színben. Ebben az évben az ajandekozd.hu csapata volt segítségünkre ennek elkészítésében. Nem pusztán gyorsan és nagyon jó minőségben dolgoztak, hanem nagyon kedvesen és konstruktívan álltak hozzánk. Öröm volt velük kitalálni és megvalósítani azt a jelképet, ami később, pár év múlva már az itteni emlékekhez repíthet minket vissza.

Vélemény, hozzászólás?