Blog

Ha nem csak a terméknek kell a lélek

Rengeteg mindenhez kell az érzék, mondják, nem elegendő pusztán szorgalommal és kitartással, elegendő befektetett munkával nekikezdeni valaminek. Kell valami plusz, valami adottság, érzék, tehetség, bárhogy nevezhetjük. Azt gondolom ez teljesen igaz az ékszerkészítésre is. Amikor egy ember megálmodik valamit, vagy épp már meglévő ékszereiből szeretne csináltatni egy valamit, ami mindennap elkísérheti útja során, avagy éppen eljegyzési gyűrűt szeretne egyedileg készíttetni, azt valakinek úgy kell megvalósítania, hogy ne egy darab tárgyat adjon át a munka végén, hanem legyen annak ékszernek lelke.

Akármennyire is furcsán hangzik ez, ma már szinte minden teljesítéskor, az ékszerek átadása esetén azt érzem, hogy kezem nyomából valami olyan dolog kerül ki, ami nem egy darab nemesacél, díszítve egy kis kővel, hanem egy útitárs, amely végig kíséri gazdáját jó sorson, szép időkön és nehéz pillanatokon át, nem egyszer erőt biztosítva, kitartást adva viselőjének. A fiatal párok, vagy épp vőlegény jelöltek, akik szeretnének egyedileg készített ékszerrel rendelkezni, sorra tették fel teljesen érthetően azt a kérdést, hogy hol tudják megtekinteni referencia munkáimat. Az első ilyen kérdés igencsak meglepett, habár belegondolva teljesen egyértelmű és jogos a kérés.

Szerencsére mindig készítettem magamnak egy telefonos képet az átadott termékekről, elsősorban számomra nyújtott, fent leírt értékük miatt, később azonban már tudtam, erre ki kell találnom valami professzionálisabb fotós megoldást, mert bizony nem lesznek elegendőek a kis amatőr telefonos képeim. Meg is kezdtem kutatásom az ékszerfotózás terén. Nem volt könnyű feladatom, meg kell mondjam őszintén. Több olyan szolgáltatóval beszéltem, aki nem megfelelő paraméterekkel tudta volna vállalni megbízásomat, de olyan is volt, akinek képei nem tetszettek. A Fotoda azonban minden problémámra megoldást nyújt. Egyszerűen elképesztően jófej kis csapat, jó velük dolgozni, és még technikailag és esztétikailag is tökéletes képeket készítenek számomra. Őszintén szólva semmiért nem cserélném le őket. Remélem életem végéi együtt tudok dolgozni majd velük.

Vélemény, hozzászólás?