Blog

Mert az idő könyörtelen halad

Mindenki életében van egy vagy két olyan barát, barátnő, aki biztos benne, hogy ha éjszaka felhívja, hogy szüksége van rá, azonnal odasiet ha tud, de legalább telefonon keresztül biztosan számítani tud rájuk, ha éppen szüksége lenne rájuk. Nekem is van ilyen, hála a jó égnek több, mint kettő. Van azonban egy barátnőm, akivel együtt nőttünk fel. Közösen éltük át a középiskola szépségeit és feladatait egyaránt. Gyönyörű szép emlékek kötnek bennünket össze, és bizony nem egy megpróbáltatáson is kéz a kézben mentünk keresztül. Nincs ez máshogyan ma sem, amikor már felnőttként koptatjuk a mindennapi élet poros lépcsőit. Nem mondhatom, hogy nincsenek kihívások és örömök, de az biztos, hogy merőben mások, mint akkor, mikor tizennégy évesen a legnagyobb feladatunk az volt, hogy a suli leghelyesebb fiújának vajon hogyan kellene köszönni.

Felnőttünk. Párkapcsolatban élünk, betegségekkel küzdünk, vagy épp valamely családtagunk küzd betegséggel. Színházba és koncertre járunk, munkahelyet váltunk, sikeresen előléptetnek vagy épp elbocsátanak bennünket. Számtalan olyan dolgot megéltünk már, ami emlékezetes, ami meghatározza jövőnket, személyiségünket, további utunkat. Egyetlen egy dolog azonban talán minden másnál fontosabb. És ez nyilván számunkra is csak akkor tűnt elő, mikor megvalósult, a családalapítás. Amikor valakinek gyermeke születik minden megváltozik. Az egyik legnagyobb lépcső egy nő életében. Már a gyermekáldás is, a szülés utáni időszak pedig minden kétséget kizárólag.

Éppen ezért, mikor a barátnőm terhes lett, elkezdtem emlékezetes mondatokat, eseményeket, képeket gyűjteni. A múltból és jelenből egyaránt. Feltett szándékom volt egyedi hímzett és nyomott pólót, pulcsit, tipegőt készíteni ezekből, és ajándékba adni az első babalátogatás alkalmával. A megvalósításban az ajandekozd.hu volt segítségemre, és el kell mondjam, egészen fantasztikusan sikerültek ezek az egyedi ajándék termékek. Barátnőm nem látott a könnyeitől, és a picinek is tetszettek a cuccok, persze nyilván elsősorban azért, mert az anyukája boldog és jókedvű lett tőlük.

Vélemény, hozzászólás?