Blog

Hallottál már róla?

Amikor az ember arra adja a fejét, hogy kilépjen a valamennyire biztos pontot jelentő munkavállalói státuszból, és vagy csak kamatoztatni kívánja a megszerzett tudást és tapasztalatot egy saját cégen keresztül, vagy épp élete legnagyobb álmát igyekszik megvalósítani, számtalan és még egy olyan feladattal, fogalommal, akadállyal vagy kötelező elemmel kell majd szembenéznie, amire sosem gondolt volna. Én is így voltam ezzel, ezért merem bátran kijelenteni ezt a tényt. Én ráadásul még nagyon sokat fektettem a kialakítás előtt a tanulmányaim fejlesztésébe, igyekeztem számtalan témának utána járni mielőtt megalapítottam a céget, hogy később minél könnyebben tudjam majd az akadályokat venni. Természetesen ez nyilván nagyon sokat segített és a befektetett energia meg is hozta a gyümölcsét, de még így is voltak olyan dolgok, melyek váratlan szembe jöttek, és melyek feloldásához szükségem volt egy-egy jó külső partnerre ahhoz, hogy ne okozzanak felbecsülhetetlen problémákat.

Az egyik ilyen például rögtön a kezdetekkor szembejött, mégpedig a munkavállalók kiválasztásának nehézsége. Nem elegendő ugyanis e megfelelő iskolával és kompetenciával rendelkező embereket megtalálni, a tökéletes helyet is meg kell találni számukra. A nagy fluktuáció, a motiváció hiánya, a karrierút hiánya ugyanis felbecsülhetetlen károkat tud okozni a vállalat életében, nem beszélve arról, hogy nagy mértékben lelassítja és akár vissza is vetheti annak fejlődését.

Találtam azonban erre egy tökéletes megoldást, mert hát aki keres az talál, szokás mondani, és így is lett. Nem tudom, hogy ki hallott már róla, és ez előtt még sosem, de az assessment center – a kogwheel véleményem szerint egyik legjobb szolgáltatása – pontosan erre lett kifejlesztve. Megtalálja a megfelelő embernek a megfelelő helyet a vállalat éltén belül, hogy az folyamatosan motivált és elégedett legyen, így maximálisan segítve a vállalat életét és előre haladását. Ez pedig kifejezetten fontos abból a szempontból is, hogy a vállalat biztos lábakon álljon, ne kelljen attól tartani, hogy a folyamatos, vagy hirtelen fellépő fluktuáció akadályozná a vállalat fejlődését és előre haladását.

Vélemény, hozzászólás?