Blog

Sportoláshoz már szinte kötelező az okosóra

Magyarország globális viszonylatban sok felmérés alapján élen jár a túlsúllyal kapcsolatos egészségügyi problémák terén. Ezzel szemben mégis egyre népszerűbb a sportolás a magyar emberek körében, ami az olcsóbban elérhető sport eszközöknek és felszereléseknek, az ezzel kapcsolatos, egyre csak gyarapodó társadalmi kezdeményezéseknek, erős, nem professzionális sportközösségeknek és az olcsóbb sportolási lehetőségeknek is köszönhető többek között. Sportolni ugyanis menő!

Ezzel az üzenettel próbálják az élet számos terén és megannyi csatornán, híres személyeket a kezdeményezések mögé állítva motiválni a legtöbbször ülőmunkát végző embereket mozgásra bírni. Ugyancsak motivációs eszközként szolgálnak az okos eszközök, amiket kifejezetten sportoláshoz, a teljesítmény mérésének könnyebbé tételéhez, a megfelelő kontrollal megtámogatott testmozgáshoz, fogyókúrához és az egészségmegőrzéshez fejlesztettek ki. Sok általános eszköz extraként tartalmaz olyan funkciókat is, amikkel nyomon tudjuk követni, szabályozni tudjuk saját aktivitásunkat és állapotunkat.

Az okosórák és sportórák már elengedhetetlen eszközei a napi, heti szinten sportoló embereknek, főleg azoknak, akik tudatosan szeretnék az állóképességüket növelni vagy kitűztek maguknak egy kisebb-nagyobb célt egészségük érdekében. Az Apple Watch fejlesztői is ilyen egyszemélyes emberi küldetések megkönnyítése mellett tették le a voksukat és tűzték ki célnak a minél könnyebb és egyszerűbb, sportoláshoz használható eszközök és alkalmazások fejlesztését.

Aki már egyszer is kipróbálta az okosóra sport funkcióit, tudja, hogy mennyivel egyszerűbb egy sokoldalú karóra segítségével szinte bármilyen sportág űzése, mint a karra ráerősített telefonnal való navigálás, teljesítménymérés vagy egy egyszerű zenehallgatás futás közben. Ha elhivatott vagy a sportban vagy csak szeretnél elhivatottabb lenni, mindenképpen szerezz be egy okosórát és meglátod, nem csak sportolás közben veszed majd hasznát.

Vélemény, hozzászólás?