Blog

Reménytelen segítségkérés, hihetetlen gyorsaság

Az ember mikor szülővé válik azt gondolja, bármint megtenne a gyermekéért. Ekkor még semmi tapasztalata nincs ebben. Később azonban rájön, hogy ez valóban így is van. Képes lenne bármire, csak a gyermeke beteljesíthesse álmait, boldog legyen. Az én két gyerekem elkezdett verseny szinten focizni. Sosem akartam, hogy focizzanak. Veszélyesnek tartom ezt a sportot. Természetesen mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a fiúk védve legyenek.

Járunk velük masszőrhöz, rendszeresen nyújtanak, orvosi vizsgálatokra visszük őket minden fél évben, hogy tudjuk, minden rendben van. Elég ügyesek az a helyzet, jó eséllyel indulnak magasabb babérokért is. Bár sosem szerettem volna, hogy ilyen pályát válasszanak, szeretetem végtelenebb annál, hogy az én elképzeléseimet kövesse az életük. Vannak azonban hullámvölgyek. Nemrégiben is egy ilyenen mentem túl.

Történt ugyanis, hogy bajnokságot szervezett a klub ahova járnak. Nekünk szülőknek, a munka, és a gyerekek cipelése mellett még a szervezés és egyéb feladatok is a nyakunkba szakadt. Ajándékot kellett kitalálni minden egyes játékos és bíró, szervező számára. Hát ez nem volt könnyű feladat. Úgy döntöttünk, hogy kapjanak valami jó minőségű, jól designolt egyedi, a versenyhez kapcsolódó pólót. A díszítési eszköz amire a választás esett a hímzés lett.

Úgy gondoltuk ez megfelelően egyedi, szép kivitelezésű és tartós is. Meg is rendeltük a háromszáznyolcvan darab pólót. A kivitelező azonban egy héttel a verseny előtt közölte, hogy nem tudja legyártani a pólókat. Mondanom sem kell, hogy túlcsordult a pohár. Nem elég a munka, tanulás, rohanás, edzés, féltés, szervezkedés, még ez is. Kiborulásom után gyorsan keresni kezdtem egy másik szolgáltatót, aki bár meglepődött a kérésen, és természetesen jelezte, hogy elég szűk a határidő, de megpróbálkozott vele, és készen is lett.

A verseny napjának reggelén érkeztek meg a pólók. Teljes mértékben visszaadta a hitemet és az erőmet, hogy van értelme ennek az egésznek, mert a gyerekek arcán az öröm a póló láttán, és az egésznapos versenysorozat alatt feledhetetlen beleégett a memóriámba. Úgy érzem megint erőt kaptam egy-két nehéz hullámvölgy erejéig. Nem tudom elégszer elmondani azóta sem a hímezd.hu csapatának mennyire köszönöm a segítséget. Nem kérdés, hogy azóta is velük dolgozunk együtt.

Vélemény, hozzászólás?